Den gyldne bønne
Velkommen til kaffen med den smårutede smaken!

Velkommen til kaffen med den smårutede smaken!


Den Gyldne Bønne as importerer og brenner kaffe i eget brenneri. Vi brenner kaffe hver dag som vi sender ut til bedrifter og privatpersoner over hele landet. Vi brenner i små batcher fra 6 til 50 kg og lager både blandinger og «rene» sorter.

Vårt forhold til kaffe er som vårt forhold til smårutede duker. Smårutene visualiserer de gode opplevelsene vi har hatt rundt bordet på forskjellige steder i ulike land. 

Min første «smårute-opplevelse» hadde jeg på en taverna i Granada, Spania. Der er også min til dags dato beste kaffeopplevelse, en vel tilberedt dobbel espresso med en teskje varm melk. Den ble servert av en ulastelig antrukket kelner i hvit skjorte, sort vest og med et håndkle på armen. Hver dag under oppholdet besøkte jeg dette stedet for å gjenoppleve hvordan han skapte magi med det som kom ut av dette smykket av en espressomaskin. Siden da har det vært mange gode opplevelser med mat og drikke, og forbausende ofte i kombinasjon med smårutede duker. I snart 30 år har jeg forsøkt å gjenskape opplevelsen fra Granada. Jeg har ikke vært der siden og savner maskinen, omgivelsene og kelneren, men jeg har minnene, en Mokkakanne, duken og min versjon av kaffen, Espresso Italiano Piccante.Velbekomme, prego!

For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.